top of page
Search
Writer's pictureΓιώργος Στεφάνου

ορθομοριακή διατροφή

Ο Ιπποκράτης θεωρεί ότι «Το σώμα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται. Ύψιστη σημασία έχουν η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης.»


Είναι μια προσέγγιση που έχει περάσει μέσα στους χρόνους, στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Με παροιμίες, με γνωμικά, με ρητά, με «μυστικά» γιατροσόφια.

Όλοι το αισθάνονται αληθινό και η σύγχρονη επιστήμη εργάζεται σκληρά για να το αποδείξει .


Η διατροφή είναι αναγκαία για να επιβιώνουμε αλλά είναι και θεραπεία. Πόσοι και πόσοι το διαπιστώνουν με την υγεία του εντέρου , του στομαχιού, του δέρματος...

Ξέρουν τι τους ενοχλεί και τι κάνει καλό ... στον καθένα ξεχωριστά... Ολοι είναι σε θέση να διπαιστώνουν την επίδραση της διατροφής στην υγεία και αρκετοί στην διάθεση και την ψυχολογία τους !


Η διατροφή αν είναι καλή ,τα φάρμακα δεν χρειάζονται . Αν η διατροφή είνια κακή τα φάρμακα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.


Ακόμη και αυτοί που θεωρούν οτι τρέφονται σωστά ,

Στην πραγματικότητα υποσιτίζονται

Όλοι υποσιτιζόμαστε . Υποσιτιζόμαστε ΠΟΙΟΤΙΚΑ!!!

Τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε δεν έχουν καμία σχεση με τα τροφιμα του προηγούμενου αιώνα. Δεν περιέχουν ουτε το ενα δέκατο απο τα θρεπτικά συστατικά που «υποτίθεται» ότι θα περιείχαν.


Οι λόγοι ειναι πολλοί και φυσικά ο σύγχρονος τρόπος μαζικής παραγωγής τροφίμων είναι πολύ μακρυά από το «αγνό» προιόν που τρώγαν οι παππούδες μας


Ο τροπος ζωής και πολλές κακές συνήθειες συνεισφέρουν αρνητικά αλλά αυτό ειναι μέρος επόμενης συζήτησης


Από τη διατροφή λείπουν πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά , βιταμίνες ιχνοστοιχεία ,μέταλλα κ.α.

Ο οργανισμός μας μη έχοντας τα αναγκαία συστατικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες. Αρχίζει έτσι ένας φαύλος κύκλος που οδηγεί σε φθορές των κυττάρων και τελικά σε παθήσεις

Ολα τα αναγκαία συστατικά που χρειάζονται για τη θρέψη , την ενέργεια και την αναζωογόνηση του οργανισμού και των κυττάρων μας λέγονται ΟΡΘΑ ΜΟΡΙΑ .


Από εκεί προκύπτει και ο όρος ορθομοριακή διατροφή.


Είναι η διατροφή που αποσκοπεί στο να παρέχει στον οργανισμό ικανοποιητικές ποσότητες από τα αναγκαία διατροφικά στοιχεία, που οδηγούν σε καλή και ισσοροπημένη λειτουργεία των κυττάρων και φυσικά όλου του οργανισμού. Έτσι απομακρύνει τον οργανισμό από την ασθένεια και τον οδηγεί στην υγεία.


Η ορθομοριακή διατροφή / ορθομοριακή ιατρική, είναι μια στάση ζωής που περιλαμβάνει μέχρι και αλλαγή στην νοοτροπία μας , στις συνήθειες ζωής και που είναι μια ΒΑΣΗ για καλή διάθεση , ψυχολογία , για ομορφιά και ευεξία .


Είναι βάση ακόμη και για την επιτυχία μιας θεραπείας , φαρμακευτικής η φυσικής , ή αλλοιώς εναλλακτικής .


Τον όρο εισήγαγε ο δυο φορές νομπελίαστας Linus Pauling που μεταξύ άλλων έχει σχετίσει την έλλειψη βιταμίνης C με τις ιώσεις και τις λοιμώξεις, την έλλειψη μαγγανίου με την δρεπανοκυτταρική αναιμία κ.α. Ο Linus Pauling ίδρυσε την ορθομοριακή ιατρική, (θεραπεία με μεγάλες δόσεις από τα ορθα μόρια)


Η ορθομοριακή διατροφή δίνει οδιγίες για το τι και πόσο να τρώμε ακόμα και οδηγίες για το νερό που πίνουμε, τις ώρες που τρώμε, τον ύπνο κλπ.


Η ορθομοριακή διατροφή, μιά διαδρομή προς καλύτερο επίπεδο υγείας, είναι τρόπος ζωής που για πολλούς είναι δύσκολο να εφαρμοστεί .


Κατανοητό , συχνό και πολύ ανθρώπινο . « δεν προλαβαίνω καλά καλά να κάτσω για φαγητό.... τρέχω , ποιος προλαβαίνει ... κλπ


Το αρθρό απυθύνεται σε σας . Σε σας που θέλετε αλλά δεν προλαβαίνετε.

Πως θα σας φαινόταν να μπορέσετε να εφαρμόσετε κανόνες ορθομοριακής διατροφής με 1 λεπτό το πρωί , 1 λεπτό το μεσημέρι και 1 λεπτό το βράδυ ?

Να αλλάξετε την υγεία σας προς το καλύτερο.


Είμαστε στη διαθεσή σας

4 views0 comments

Comments


bottom of page